Îngrijirea sănătății
pe primul loc

Este important să știm că

Trăim într-o lume care ne bombardează cu informații si evenimente ce ne fac să uităm de noi și să trecem cu vederea ceea ce ne spune propriul nostru corp. De aceea este foarte important să știm care sunt simptomele ce ar trebui să ne aducă la medic și de ce este foarte important să alegem un doctor capabil de a înțelege atât de ce investigații are nevoie pacientul cât și ceea ce simte pacientul, care face echipă cu pacientul pentru a detecta și a învinge boala.

Hernie Hiatală

Colon si Rect

Uter Ovar
Col Uterin

Hernii / Eventrații

Pancreas

Obezitate

Dr. Alexandru Onofrei

Medic Specialist Chirurgie Generală

PROGRAMARE RAPIDĂ

Stomac

Cancerul Gastric este diagnosticat în urma unei Endoscopii Digestive Superioare cu biopsie din leziunea suspectă.

După evaluare imagistică și consult oncologic, operația radicală este cea mai bună șansă pentru pacient, urmată de tratament oncologic.

Joncțiunea Esogastrică

Hernia Gastrică Transhiatală și Refluxul Gastro-Esofagian sunt boli foarte frecvente care pot afecta enorm calitatea vieții pacienților.

Rezolvarea acestor probleme pe cale Laparoscopică este cea mai ușoară și durabilă soluție, fiind realizată printr-o operație care nu durează foarte mult, are puține riscuri și nu presupune mai mult de 3-4 zile de spitalizare.

Colon și Rect

Toți pacienții peste 40 de ani și orice pacient cu istoric familial de cancer Colo-Rectal sau care prezintă sângerări sau tulburări de tranzit trebuie investigați prin Endoscopie Digestivă Inferioară.

În cazul descoperirii unei tumori maligne, se începe evaluarea prin CT Torace Abdomen și Pelvis, eventual completat cu RMN Pelvis pentru cancerele rectale, markeri tumorali și apoi Consult Oncologic. Operațiile care pot fi efectuate variază în funcție de localizare, putând fi efectuate atât deschis cât și laparoscopic.

Operațiile moderne presupun excizia doar a unei părți a sânului și a ganglionului santinelă, însă uneori este nevoie de extinderea operației.

Neoplasmul mamar este ușor de suspicionat de către pacientă prin autoexaminare, urmând evaluare ecografică, mamografică si biopsie cu examen Histopatologic și Imunohistochimic, evaluare generală prin CT Torace Abdomen și Pelvis apoi, dupa Consultul Oncologic se începe tratamentul multidisciplinar.

Neoplasmele ginecologice

Foarte importante sunt diagnosticarea timpurie, evaluarea corectă, secvența terapeutică bine stabilită și operația radicală care sa cuprindă grupele ganglionare pelvine, ilio-inghinale, lombo-aortice și interaortico-cave – una din operațiile mele favorite.

Hernii / Eventrații

Pot fi efectuate atât operații clasice, cât și laparoscopice.

Atât cele apărute prin punctele slabe naturale (hernii) cât și cele localizate la nivelul cicatricilor postintervenții chirurgicale (eventrații sau hernii incizionale) trebuiesc bine evaluate și tratate prin montarea unor prosteze (plase) adecvate ca și dimensiuni și poziționare, în așa fel încât riscul de recidivă să fie minim.

Pancreas

Cel mai agresiv neoplasm digestiv!

Investigarea timpurie si completa a pancreasului poate surpinde leziuni incipiente cu sanse sporite de supravietuire indelungata!

Ficat

Pot fi efectuate atât operații clasice, cât și laparoscopice.

Tumorile hepatice sunt tratabile!
Atât cele primare, cât și metastazele. Îmbinarea tratamentelor chirurgicale alături de cele oncologice salvează viața pacientului.

Obezitate

Obezitatea afecteaza intregul organism si creste riscul de boli cardiovasculare, diabet si cancer.

Operatia se efectueaza laparoscopic, minim invaziv cu internare de 48 h.

TOP